Balaton

11. Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál 2010 Alsóörs

2010. június 13-20. Alsóörs

A fesztivál 2010-ben hosszabb időtartammal kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy motorosok és motorrajongók még több időt tölthessenek együtt. A vasárnaptól vasárnapig tartó rendezvényeken lehetőség nyílik arra, hogy együtt nyaralhassunk, közösen élvezzük a Balaton és a környék kínálta számtalan kikapcsolódási lehetőséget.

Szállás ajánlatok

Balaton a magyar "tenger"

77 km hosszú "Magyar tenger”

 77 km hosszú "Magyar tenger” A Balaton (latinul Lacus Pelso, németül Plattensee) becenevén a „magyar tenger” Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. Típusa a Fertő-tóhoz és a Velencei-tóhoz hasonlóan szikes tó, ezek Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavai. 79 km hosszú, szélessége 1,3–14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km².

Keleti medencéjét a Tihanyi-félsziget választja el a tó többi részétől. Déli partjánál medre sekélyebb. Északi oldalán található a badacsonyi borvidék és a Tapolcai-medence, jellegzetes vulkáni tanúhegyeivel. A tó egyes részein halászat folyik.

Szállások a régióban

 

Balaton V8 – IV. Nemzetközi Amerikai Autós és Családi Weekend

Hatalmas autók, óriási buli

Porig ültetett hot rod, fecskefarkas lowrider és T.J. Hooker-féle kocka rendőrautó…

Az amerikai álom egy hétvégére a Balaton partjára költözik! Három napos vígasság, ahol nemcsak a férfiak, hanem a nők és gyermekek is jól érezhetik magukat.

Badacsony - a borvidék

Badacsonyt legalább annyian ismerik kiváló borairól, mint a balatoni strandokról, kikötőről.

A hegy egyszerre névadója és központi termőterülete hazánk egyik legősibb és leghíresebb borvidékének, amelyhez Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Balatonszepezd, Gyulakeszi, Hegymagas, Káptalantóti, Kisapáti, Kővágóörs, Nemesgulács, Raposka, Révfülöp, Salföld, Szigliget, Tapolca települések szőlői tartoznak.