Puszta & Lake Tisza

Tisza tó és Hortobágy kulturális programok és események

A tisza-tavi településre látogatókat változatos kulturális programok és élő kézműves hagyományok csábítják az aktív pihenésre.

A tisza-tavi településre látogatókat változatos kulturális programok és élő kézműves hagyományok csábítják az aktív pihenésre.

 A turisztikai szezonban a következő rendezvényekkel várják a látogatókat

Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont

Magyarország egyedülálló turisztikai slágere a Mediterrán Élményfürdõ. Fedett kupolája alatt egész évben felejthetetlen csobbanásokat és élményeket ígérnek a nyári aquaparkokból ismert csúszdaféleségek, gyönyörû trópusi növényritkaságokkal tarkított környezetben. Családi és csoportos jacuzzik, barlangfürdõk, sodrófolyosók, gomba-zuhanyok, dögönyözõk, hullámfürdõ, gyermekmedence, mászófal és 11 különféle hosszúságú csúszda mindhárom korosztály részére.

Tisza tó és környéke

A 127 km2 kiterjedésű...

Tisza-tó Magyarország második legnagyobb összefüggő vízfelülete, az általa nyújtott lehetőségek száma alapján viszont bátran tekinthetjük elsőnek. A fürödni és napozni vágyó családtól, a lelkes horgászon és vadászon keresztül a megszállott ornitológusig itt szinte mindenki megtalálhatja a számára ideális elfoglaltságot.

Hajdúszoboszló fürdő

Az Alföld alatt rejtőző termálvízkincs alkalmas az emberi energiakészletek feltöltésére, a fáradt test karbantartására, gyógyítására és a szellem frissítésére. Az alkálihidrogén-karbonátos hévizek és gyógyvizek ma több mint 40 kiépített gyógy- és termálfürdőben ígérnek gyógyulást a mozgásszervi vagy nőgyógyászati panaszok és számos más betegség esetén.

Szállások a régióban

Villány Borvidék

A szőlőművelés eredete feltételezhetően a keltákig

A szőlőművelés eredete feltételezhetően a keltákig, bizonyíthatóan a rómaiakig nyúlik vissza. A tatárdúlás után a magyarság elsősorban a várak (ezen a borvidéken Siklós és Szársomlyó) környékén művelte a szőlőt.

 Magyarország déli részén, a Mecsek hegységtől délkeleti irányban, az országhatár mentén fekszik a Villányi-hegység keleti és déli oldalán.