Budapest

Nemzeti Vágta a Hősök terén

 A június 2-6 közötti esemény középpontjában egy történelmi hangulatú lovasverseny áll, amelyre az indulók heteken, hónapokon át készülnek lovukkal, lovasukkal és azokkal a helyi jellegzetes tárgyakkal, étkekkel, hagyományokkal, amelyeket az Andrássy úton, a Vágta Korzón mutatnak be ország-világnak.

2010-ben öt napon keresztül, még több programmal és versennyel várja a látogatókat a Nemzeti Vágta országimázs fesztivál. Idén az 56-osok terén, a Széchenyi pályán is láthatunk versenyeket, lovas bemutatókat, az Országkonyhán pedig megkóstolhatjuk a vidék jellegzetes magyar ételeit.

A rendezvény ingyenes !

Budapesti Állatkert és Növénykert

A Budapesti Állatkert mai képét a korszerű állatférőhelyek és a közel egy évszázados műemlék-épületek együttesen határozzák meg. Az 1907-1912 közötti átépítés során emelt - és a közelmúltban eredeti szépségükben felújított - állatházaknak köszönhetően különleges hangulata van az állatkerti sétának.

Mivel a kert nem csak állat, hanem növénykertként is működik, ezért a növénybemutatás is nagy hangsúlyt kap.

Aquaworld Budapest

Aquaworld Vízibirodalom Budapest

Az Aquaworld Vízibirodalom Budapest északi részén, az M0-ás Megyeri-híd pesti hídfője mellett fekszik. Az élményfürdő Közép-Európa legnagyobb fedett vízi témaparkja egy időben 1800 vendéget fogad, egész éven át felejthetetlen szórakozást kínál minden korosztálynak.

Aquaréna Mogyoród

Az Aquaréna Magyarország legattraktívabb aquaparkja, minden korosztály számára lehetõséget kínál az aktív pihenésre. A park 11,5 hektáron, gyönyörû környezetben,Budapest központjától 18 kilométerre található. A 26 csúszdán kívül a park egyik fõ attrakciója egy sziget körül kanyargó, 300 méter hosszú Lassú Folyó, amely egy tavas barlangot képezve hömpölyög tovább: a Kék Barlang sejtelmes fényeivel a Capri szigetén található természeti képzõdményt idézi.

A Főváros

Budapest Magyarország fővárosa

Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes gyógyfürdőváros. Az Európai Unió kilencedik legnépesebb városa. A Duna két partján, az Alföld és a dombvidékek találkozásánál fekszik. Természetföldrajzi adottságainak köszönhetően a világ egyik legszebb fekvésű fővárosának tartják.

Sziget 2010

2010. AUGUSZTUS 11-16., ÓBUDAI-SZIGET Sziget 2010 – az év legjobb hete

„Nulladik” napi két koncertfolyamot, egy új főszponzort és megannyi innovációs megoldást jelentett be budapesti sajtótájékoztatóján a multikulturális fesztivál és a multinacionális távközlési vállalat két vezetője. A Vodafone egyedi, innovatív üzleti alapú megoldásokkal csatlakozik – a korábban is főtámogató Dreher mellé - főtámogatóként a Szigethez. A Vodafone a fesztivál alatt olyan mobil alapú, a sziget-lakók életét kényelmesebbé tévő szolgáltatásokat indít el, amelyek eddig még nem voltak elérhetők.