A Fertő tó Ausztria és Magyarország területén található, a két ország közös felterjesztése alapján került fel a Világörökségi listára. A tó a Fertő-Hanság Nemzeti Park része, 1979-ben az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánította, és Európa nemzetközi jelentőségű vadvizeként tartják számon.

A tó nevét adó "fertő" szó mára már elavult: jelentése mocsaras, sáros hely volt, ez részben ma is igaz, mert a magyar rész vízfelületének 4/5-ét, az osztrákénak pedig felét fedi nád

A 127 km2 kiterjedésű...

Tisza-tó Magyarország második legnagyobb összefüggő vízfelülete, az általa nyújtott lehetőségek száma alapján viszont bátran tekinthetjük elsőnek. A fürödni és napozni vágyó családtól, a lelkes horgászon és vadászon keresztül a megszállott ornitológusig itt szinte mindenki megtalálhatja a számára ideális elfoglaltságot.

Az ország 7 csodájának egyike

A török megszállás után, az Egerbe visszatérő Fenessy György püspök már nem akart a Várban lakni. A polgári városban vásárolt két építési telket és a palota építéséhez szükséges tufa követ az újonnan épült palota mögötti dombból termelték ki.

Hatalmas autók, óriási buli

Porig ültetett hot rod, fecskefarkas lowrider és T.J. Hooker-féle kocka rendőrautó…

Az amerikai álom egy hétvégére a Balaton partjára költözik! Három napos vígasság, ahol nemcsak a férfiak, hanem a nők és gyermekek is jól érezhetik magukat.

Világhírű természetvédelmi területünk

a régmúlt emlékeit őrzi, egy vulkáni katasztrófa során betemetett ősvilági kincseket. S hogy hol van ez? Budapesttől csupán 150 km-re, ÉK felé, Magyarország szlovákiai határának közelében terül el.

2010. június 13-20. Alsóörs

A fesztivál 2010-ben hosszabb időtartammal kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy motorosok és motorrajongók még több időt tölthessenek együtt. A vasárnaptól vasárnapig tartó rendezvényeken lehetőség nyílik arra, hogy együtt nyaralhassunk, közösen élvezzük a Balaton és a környék kínálta számtalan kikapcsolódási lehetőséget.

Szállás ajánlatok

Komárom 2011. augusztus 5-7

Amerikai autók a 30-as évektől napjainkig

1300 autó, rengeteg program, több mint 20.000 látogató.
Autók Magyarországból, Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából, Németországból, Belgiumból, Lengyelországból, Hollandiából.

Programok

Tátrai Tibor and Magyar atom
Dr. Szőke (AC/DC tribute)
Hollywood Rose
R-Go
DJ Tomek retro disco